Поліція Франції водометами звільнила захоплений мігрантами пором

Поліція Франції водометами звільнила захоплений мігрантами пором

Укрінформ
Поліція Франції затримала десятки мігрантів, які захопили британський пором в ході протестних акцій у французькому порту Кале. Також затримані кілька людей, які прийшли підтримати біженців.

Про це повідомляє "Ехо Москви".

Нелегали провели масштабну акцію проти планів місцевої влади про перенесення табору біженців. Масштабна акція напередодні зібрала близько двох тисяч осіб. На ній звучали вимоги поліпшити умови утримання у діючому в портовому місті вже кілька років таборі для переселенців.

Після цього група з півсотні мігрантів за підтримки натовпу, який залишався на березі, захопили британське судно. Робота порту на березі Ла-Маншу на деякий час була паралізована, а поромне сполучення між Францією і Великою Британією призупинено. Поліції довелося задіяти водомети, щоб звільнити пором.

Повідомляється, що при звільненні ніхто не постраждав.

Захопленню передували постійні сутички на вулицях міста місцевих жителів з переселенцями, які мешкали у тимчасовому багатотисячному таборі на околицях міста.

Як повідомляє Reuters, серед затриманих — 11 активістів правозахисної групи «Без кордонів», яка виступає на підтримку мігрантів. Їх звинуватили в підбурюванні біженців до безладів. Зараз робота поромної переправи повернулася до нормального графіку.

Мігранти використовують Кале як перевалочну базу. Вони прагнуть потрапити у Британію, де розраховують отримати більш комфортні умови проживання, ніж у Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-