Спікер Молдови вважає, що дострокові вибори призведуть до колапсу

Спікер Молдови вважає, що дострокові вибори призведуть до колапсу

Укрінформ
Спікер парламенту Молдови Андріан Канду переконаний, що в даний час країні необхідний функціональний уряд, а дострокові парламентські вибори, на яких наполягає опозиція, можуть призвести до економічного колапсу.

Таку думку спікер висловив за підсумками консультацій з парламентською коаліцією, під час яких обговорювалася основна вимога протестувальників у Кишиневі про дострокові парламентські вибори, передає кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Країна сьогодні потребує функціонального уряду, який би займався вирішенням усіх проблем, що виникли внаслідок урядової кризи, включаючи підготовку бюджету на 2016 рік та розблокування фінансування з боку зовнішніх донорів. А на дострокові вибори, на яких наполягають організатори протестних акцій, нам необхідні ще три-чотири місяці для проведення виборчої компанії, формування коаліції і затвердження уряду. Це ще більше посилить кризу і може привести країну до економічного колапсу», - зазначив спікер.

Аналогічну думку висловив прем'єр-міністр Молдови Павел Філіпп, який підкреслив, що дострокові вибори – величезний ризик для держави, тим більше, що ще не вдалося стабілізувати ситуацію у фінансово-банківському секторі.

Нагадаємо, кілька днів поспіль у Кишиневі не припиняються антиурядові акції протесту, учасники яких вимагають скасувати підсумки голосування щодо затвердження нового молдавського уряду і оголосити дострокові парламентські вибори.

На неділю, 24 січня, в Кишиневі заплановано Великі Національні збори, організовані Громадянською платформою «Гідність і правда», Партією соціалістів і проросійською «Нашою партією».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-