Давос: Вальс не хоче виходу Британії з ЄС

Давос: Вальс не хоче виходу Британії з ЄС

Укрінформ
Прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс на полях Всесвітнього економічного форуму у Давосі заявив, що його країна хотіла б уникнути виходу Великої Британії з Євросоюзу, але не за будь-яку ціну.

Про це він заявив у четвер, виступаючи на сесійній панелі "Майбутнє Європи" у Швейцарії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Неможливо припустити, щоб стався Brexit (вихід Великої Британії з ЄС), це була б трагедія. Між нашими країнами склалися дуже плідні та історичні відносини. Ми знаємо, що британський народ, сама країна, мають залишитися в Європі (ЄС), інших умов немає. Можливий вихід був би мало корисним як для Британії, так і для решти Європи. Отже, ми маємо знайти компроміс", - підкреслив він.

За словами прем’єра Франції для цього потрібно більше працювати, більше зрозуміти один одного: "На саміті ЄС у лютому ми повинні досягти домовленостей і знайти рішення".

Раніше, прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон пообіцяв своїм співгромадянам консультації про можливий вихід країни з ЄС. Обговорення такої можливості може відбутися на саміті 18 і 19 лютого в Брюсселі під час переговорів між ЄС і британським урядом, який вимагає реформ Європейського Союзу. Кемерон зробив запити до ЄС у чотирьох сферах, перш ніж оголосити референдум. Найбільш спірне питання стосується соціальної допомоги іммігрантам з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-