Новий уряд Молдови присягнув президенту

Новий уряд Молдови присягнув президенту

Укрінформ
У державній резиденції Молдови відбулася церемонія прийняття присяги новим урядом країни на чолі з Павлом Філіпом.

Про це повідомили в прес-службі президента Молдови, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Перш за все, хотілося б закликати всіх громадян країни до спокою, щоб уникнути насильства, яке ще нікому добра не принесло. Важливо, щоб усе відбувалося в рамках закону, незалежно від політичних поглядів. Сподіваюся, що новий уряд, затверджений після довгого періоду політичної нестабільності, зуміє професійно подолати складну ситуацію, в якій опинилася країна», - заявив президент Ніколає Тімофті під час церемонії прийняття присяги.

Він висловив сподівання, що уряд буде працювати в тісній взаємодії з парламентом, президентом, громадянським суспільством та міжнародними партнерами.

Раніше радник президента Молдови Влад Цуркану повідомив, що процедура прийняття присяги перенесена з-за протестів у Кишиневі.

У середу, 20 січня парламент Молдови більшістю голосів затвердив склад нового уряду під керівництвом Павла Філіпа, після чого в столиці країни почалися масові антиурядові акції протесту, організовані Громадянською платформою «Гідність і правда», Партією соціалістів і «Нашою партією».

В результаті зіткнень між протестуючими і представниками поліції, 10 осіб, у тому числі семеро поліцейських, отримали травми різного ступеня тяжкості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-