Керрі і Лавров говорили про припинення вогню на Донбасі - Держдеп

Керрі і Лавров говорили про припинення вогню на Донбасі - Держдеп

Укрінформ
Держсекретар США та міністр закордонних справ РФ під час обговорення українського питання на зустрічі в Цюриху говорили про потребу забезпечити режим припинення вогню на сході України та надати спостерігачам ОБСЄ повний доступ для моніторингу. 

Про це повідомив за результатами зустрічі у вівторок офіс речника Державного департаменту США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"По Україні вони обговорили, як прискорити повну імплементацію Мінських зобов'язань, у тому числі термінову необхідність відновлення режиму припинення вогню та забезпечення повного доступу ОБСЄ", - зазначили в зовнішньополітичному відомстві США.

Крім того, як повідомили в держдепі, сторони мали дискусію з інших важливих питань. Серед них – перспективи проведення 25 січня переговорів ООН по сирійському політичному врегулюванню. У цьому зв'язку Керрі закликав російську сторону "використати свій вплив на Асада" для забезпечення гуманітарного доступу до всіх сирійців, особливо в містах, які досі перебувають у голодній облозі.

Глави відомств обговорили також важливість "потужної та єдиної" міжнародної реакції на ядерне випробування в Північній Кореї в порушення резолюцій Ради Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-