Бойовики ІДІЛ зруйнували найдавніший в Іраку християнський монастир

Бойовики ІДІЛ зруйнували найдавніший в Іраку християнський монастир

Укрінформ
Терористи Ісламської держави зруйнували найдавніший в Іраку християнський монастир святого Ілії, що розміщувався на околиці міста Мосул на півночі країни.

Храм було зруйновано ще у вересні 2014 року, але виявити це вдалося лише зараз завдяки знімкам з супутника компанії DigitalGlobe, повідомляє The Associated Press.

«Кам'яні стіни було буквально перетворено на пил», - повідомив фотоаналітик Стівен Вуд.

За його словами, для руйнування монастиря терористи могли використовувати важку техніку та ручні інструмени, можливо, вибухівку.

Монастир Святого Ілії був місцем поклоніння християн впродовж 1400 років. Незважаючи на те, що стан монастиря був незадовільний - відсутній дах, на окремих стінах були тріщини - у ньому розміщувалися 26 унікальних приміщень, у тому числі каплиця і вівтар.

«Історію християнства в Мосулі по-варварськи зрівняли з землею», - заявив інший співрозмовник агентства АП - католицький священик в Іраку Пол Табіт Хабіб.

Він розцінює цей факт як спробу ІД звільнити Ірак від християнства.

Мосул, друге найбільше місто Іраку, знаходиться під контролем ІД з початку червня 2014 року. Знищення монастиря святого Ілії поповнило список з більш ніж 100 історичних та релігійних пам'яток, зруйнованих терористами ІД.

Як відомо, раніше резонанс викликало знищення античного міста Пальміра в Сирії, яке було об'єктом всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Терористи зайняли Пальміру в травні 2015 року та знищували пам'ятки частинами. У жовтні ними було підірвано Тріумфальну арку, яка вважалася символом античного міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-