Кремлю не цікаві результати британського розслідування вбивства Литвиненка - Пєсков

Кремлю не цікаві результати британського розслідування вбивства Литвиненка - Пєсков

Укрінформ
Речник президента РФ  заявляє, що результати публічного розслідування Великобританії щодо справи про вбивство у Лондоні колишнього офіцера російської ФСБ Олександра Литвиненка «не є серед питань, що становлять інтерес» для Кремля.

Дмитро Пєсков заявив про це 20 січня в Москві за день до того, як суддя Роберт Оуен, що веде розслідування в Лондоні, має оприлюднити його результати, пише Радіо Свобода.

У липні минулого року адвокат вдови Олександра Литвиненка заявив, що це вбивство замовив президент Володимир Путін. Бен Еммерсон також заявив, що Литвиненко був названий ворогом російської держави, що має бути ліквідований, через те, що він готувався викрити зв’язки Путіна з організованою злочинністю.

Пєсков тоді заявляв, що у Кремлі не довіряють процесові у справі про вбивство Олександра Литвиненка, що відбувається у Великій Британії.

Литвиненко, останніми роками життя непримиренний критик Путіна і його влади, був отруєний 2006 року в Лондоні полонієм і перед смертю звинуватив у цьому російські спецслужби і особисто президента Росії. Кремль усі звинувачення відкидає. Так само не визнають провини і двоє колишніх працівників російських спецслужб Дмитро Ковтун і Андрій Луговий, які, за даними британського розслідування, і здійснили отруєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-