Німеччині все ж доведеться обмежити приплив біженців - Гаук

Німеччині все ж доведеться обмежити приплив біженців - Гаук

Укрінформ
Німеччині доведеться все ж піти на якісь форми обмеження припливу в країну біженців.

Про це заявив федеральний президент ФРН Йоахим Гаук, виступаючи в середу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі. Тема біженців цього року є на ньому однією з центральних.

«Незалежно від того, наскільки б ми хотіли дати максимальний захист всім, в якийсь момент, як би проблематично і трагічно це не було, ми вимушені будемо відмовитися приймати усіх», - сказав Гаук.

Він зазначив, що коаліція в Німеччині обговорювала питання, і «більш ніж ймовірно, що якісь форми контролю і обмеження будуть надані».

Президент наголосив, що «обмежувальна політика може навіть бути морально і політично потрібна для того, щоб зберегти можливість функціонування» держави, що це мають бути «стратегія зі скорочення кількості тих, хто прибуває до країни, не як захисна реакція, а як елемент відповідального управління». Президент пояснив, що йдеться про необхідність шляхом скорочення кількості тих, хто прибуває, забезпечити усю необхідну допомогу тим, хто вже прибув до країни.

Гаук також зупинився на темі небезпеки використання ситуації екстремістами. «Якщо демократи не хочуть говорити про ліміти, то популісти і ксенофоби встановлять свій ліміт», - застеріг політик, звернувши увагу на зростання впливу популістських партій правого толку майже в усіх європейських країнах. «Ми не можемо віддати це на відкуп правим партіям, ми не повинні дозволити їм відповідати на стурбованість населення, усього суспільства», - підкреслив глава ФРН.

При цьому він визнав наявність серйозних проблем з інтеграцією в Німеччині. "Не усі мігранти перейняли основні європейські цінності. Це відноситься, в першу чергу, до деяких осіб і сімей, що прибули з мусульманських країн. Їх погляди на роль жінки, толерантність, роль релігії або нашої правової системи відрізняються", - сказав Гаук.  "Центральним уроком" німецької і новітньої європейської міграційної історії він назвав те, що "міграція і інтеграція мають йти у тандемі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-