Угорщина готова будувати паркан проти мігрантів на кордоні із Румунією

Угорщина готова будувати паркан проти мігрантів на кордоні із Румунією

Укрінформ
Угорщина готова побудувати паркан на кордоні із Румунією «наступного ж дня», якщо мігранти оберуть цей маршрут замість того, аби йти через Хорватію.

Про це у інтерв’ю Reuters розповів міністр закордонних справ Угорщини Петер Сзіярто.

«Якщо нам доведеться побудувати там паркан – ми готові зробити це наступного ж дня», - сказав Сзіярто.

Він додав, що східний кордон Європи досі відкритий для сотень тисяч мігрантів із Середнього Сходу та Африки, що ставить під питання існування Шенгенської системи відкритих кордонів усередині ЄС.

За його словами, аби зупинити проникнення незаконних мігрантів через довгі грецькі морські кордони, потрібно буде залучити десятки тисяч правоохоронців.

«Якщо Греція не хоче брати участь у цьому, нам треба говорити із болгарами та македонцями», - наголосив міністр.

На його переконання, якщо Австрія почне відмовляти мігрантам у транзиті через свою територію на шляху до Німеччини, вже цього року найпопулярніший маршрут для мігрантів на їх шляху до Західної Європи може пролягти через Румунію та Угорщину.

«Зараз це більш вірогідно, ніж будь-коли, що східні кордони Шенгенської зони стануть подібними до північного кордону Греції (із Болгарією та Македонією», - підсумував Сзіярто.

Нагадаємо, грецькі острови стали одним із основних пунктів, через які біженці з Близького Сходу і Африки намагаються потрапити до Європи. За даними агентства ООН у справах біженців, з початку минулого року до Європи морем дісталися більше мільйона біженців і мігрантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-