Прем'єр Австралії виступає за «правильні наземні сили» в Іраку та Сирії

Прем'єр Австралії виступає за «правильні наземні сили» в Іраку та Сирії

Укрінформ
Для остаточної перемоги над ІДІЛ потрібна наземна операція, основою якої мають стати регіональні та місцеві військові підрозділи.

Про це заявив прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл у ході свого візиту до США, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Знищення «ІД» вимагає військових дій, включаючи наземні сили, але це мають бути «правильні наземні сили», - заявив Тернбулл, виступаючи у Центрі стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні.

Як приклад він назвав захоплення іракськими силами міста Рамаді.

«Під керівництвом самих іракців, за підтримки повітряних і спеціальних сил Коаліції, це був не просто удар по «ІД», але й приклад правильного поєднання зусиль. Всеосяжна перемога має належати народу Іраку і Сирії», - підкреслив австралійський прем'єр.

Таким чином, Тернбулл знову підтвердив намір Австралії утриматися від введення наземного контингенту у боротьбу проти «ІД», у відповідь на загальний заклик США до країн коаліції.

Тернбулл також закликав дотримуватися цілісного підходу і не прирівнювати усіх мусульман до терористів.

Як відомо, боротьба проти «Ісламської держави» і торговельна угода в рамках транстихоокеанського партнерства - ключові теми візиту прем'єр-міністра Австралії Малкольма Тернбулла до США 18-19 січня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-