Президент Греції звинуватив Анкару у сприянні напливу біженців

Президент Греції звинуватив Анкару у сприянні напливу біженців

Укрінформ
Президент Греції Прокопіс Павлопулос вважає, що турецька влада сприяє контрабандистам людей, а отже напливу біженців до Європи.

Таке обвинувачення грецький лідер висунув в інтерв'ю німецькій газеті Sueddeutsche Zeitung напередодні свого візиту до Берліна 18 січня.

“У мене є сильне побоювання, що турецькі контрабандисти людей отримують підтримку від влади. Особливо портова влада вдає, неначе вона не в долі", - сказав Павлопулос, натякнувши, що у нього “є докази”.

Політик назвав ситуацію “свого роду работоргівлею”.

Павлопулос заявив, що його країна виплатить Анкарі свою обіцяну в рамках ЄС долю фінансової допомоги на подолання кризи біженців (загальна сума якої становить 3 млрд євро) лише тоді, коли та істотно скоротить потік нелегальних мігрантів і виконає свої зобов'язання. Поки, за його словами, Туреччина не зробила нічого в цьому напрямі. На відміну від Греції, яка, завірив президент, підготувала Hotspots – місця для реєстрації тих, хто прибуває і збільшила число укриттів для них, не дивлячись на критику Брюсселя.

У Берліні Павлопулос зустрінеться з президентом ФРН Йоахимом Гауком і канцлером Ангелою Меркель, якій він висловив комплімент, підтримавши її “відважний курс” в питанні біженців.

Втім, розмова з німецьким керівництвом носитиме і неприємні нотки. Павлопулос сказав, що Греція не збирається відмовлятися від репарації за злочини нацистів у роки Другої Світової Війни (близько 11 млрд євро) і готова відстоювати свою позицію на міжнародних майданчиках, у тому числі у Міжнародному суді в Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-