США ввели додаткові санкції проти Ірану

США ввели додаткові санкції проти Ірану

Оновлено
Укрінформ
Міністерство фінансів США оголосило про введення додаткових санкцій проти Ірану, які охоплюють 11 осіб і компаній, причетних до програми випробувань нових балістичних ракет.

Нові обмеження застосовані на наступний день після того, як США зняли з Тегерана санкції, пов'язані з його ядерною програмою, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Управління контролю за іноземними активами міністерства фінансів США сьогодні визначило 11 установ та фізичних осіб, причетних до постачань у рамках програми балістичних ракет Ірану", - йдеться в документі Мінфіну.

При цьому зазначається, що до списку потрапила компанія Mabrooka Trading Co, розташована в ОАЕ, а також мережа компаній в Китаї та ОАЕ, які були залучені до процесу закупівель комплектуючих для балістичних ракет. У США вважають, що використання цих мереж мало на меті заплутати сліди та обдурити постачальників цього обладнання щодо кінцевого споживача.

Крім того, США застосували санкції проти окремих п'яти осіб, причетних до операції закупівель та постачання цих комплектуючих.

"Програма балістичних ракет Ірану становить значну загрозу для регіональної та глобальної безпеки, і вона надалі залишиться об'єктом міжнародних санкцій", - наголошується в документі.

Американська сторона підкреслила, що налаштована рішуче в плані застосування санкцій проти Ірану поза його ядерною програмою (обмеження по якій були зняті напередодні), "у тому числі пов'язаних із підтримкою Іраном тероризму, регіональної дестабілізації, порушення прав людини та програми балістичних ракет".

Фото: jihadwatch.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-