Ірану потрібні сотні мільярдів іноземного капіталу

Ірану потрібні сотні мільярдів іноземного капіталу

Укрінформ
Економіка Ірану звільнилася від ланцюгів, якими була скута через міжнародні санкції, і тепер для розвитку їй потрібні сотні мільярдів доларів іноземних інвестицій.

Про це президент країни Хасан Роухані заявив у парламенті, коли представив проект нового бюджету, повідомляє ВВС Україна.

"Країні треба знайти інші способи для підтримки своєї економіки в умовах, коли більше ніщо не обмежує її потенційне зростання", - наголосив Роухані.

Зазначається, що прибутки від збільшення експорту нафти, на які раніше сподівалася країна, зараз будуть невисокими через низькі світові ціни на нафту.

Багатомільярдні іранські активи в іноземних банках були розморожені після зняття США і країнами ЄС санкцій відносно Тегерана в обмін на жорсткі обмеження в розробці іранської ядерної програми.

Раніше президент Ірану Роухані привітав скасування міжнародних санкцій проти Тегерана, зазначивши, що угода щодо іранської ядерної програми з провідними світовими державами відкрила нові можливості для розвитку відносин його країни з усім світом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-