З Ірану зняли міжнародні санкції

З Ірану зняли міжнародні санкції

Укрінформ
США і Євросоюз скасували усі економічні санкції, застосовані у зв’язку із ядерною програмою Ірану.

Рішення були ухвалені в Білому домі та в Раді ЄС відповідно.

"Я, Барак Обама, президент США, встановив, що реалізація Іраном заходів, пов'язаних з ядерною програмою, визначених у розділах 15.1-15.11 Додатка V Спільного всеосяжного плану дій від 14 липня 2015 року (СВПД) між учасниками формату P5 +1 (Китай, Франція, Німеччина, Росія, Великобританія і США), Європейським Союзом та Іраном, на підставі перевірки МАГАТЕ, визначає фундаментальні зміни обставин в контексті ядерної програми Ірану", - йдеться в документі.

Тому, зазначив американський президент, "з метою забезпечення реалізації зобов'язань США, пов'язаних із санкціями, я відкликаю розпорядження (щодо встановлення цих санкцій – ред.)".

В Раді ЄС також зробили відповідну заяву: «16 січня 2016 року Рада Євросоюзу скасувала усі економічні і фінансові санкції ЄС, які були запроваджені проти Ірану у зв’язку із ядерною програмою».

Ці рішення були ухвалені після висновків Міжнародної агенції атомної енергії (МАГАТЕ) про те, що Іран виконав усі вимоги в межах домовленостей щодо ядерної програми.

Нагадаємо, 14 липня 2015 року Китай, Франція, Німеччина, Росія, США, Велика Британія та ЄС схвалили для Тегерану план дій, який мав забезпечити виключно мирні цілі іранської ядерної програми. Виконання цього плану було спрямовано на скасування усіх міжнародних багатосторонніх та національних санкцій, запроваджених проти Ірану, зокрема, з боку ЄС, США та ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-