У Кишиневі зібралися три багатотисячні мітинги проти прем’єра

У Кишиневі зібралися три багатотисячні мітинги проти прем’єра

Відео
Укрінформ
Багатотисячний марш протесту, організований проросійською "Нашою партією" (керівник - мер міста Бєльци Ренато Усатий), проходить у Кишиневі.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові, учасники маніфестації пройдуть колоною центральними вулицями Кишинева до будівлі парламенту, де розміщене наметове містечко "Молдова".

Маніфестанти вимагають дострокових парламентських виборів, протестуючи проти призначення представника Демпартії Павла Філіппа кандидатом у прем'єри.

Як наголосив Ренато Усатий, учасників акції - кілька десятків тисяч громадян. Він закликав протестувальників бути пильними і не піддаватися на провокації.

Аналогічні акції протесту організували Партія соціалістів і Громадянська платформа "Гідність і правда". За словами лідера соціалістів Ігоря Додона, в маніфестації беруть участь близько двадцяти тисяч людей.

Громадянська платформа поки що не оприлюднила дані про кількість протестувальників.

Учасники всіх мітингів вважають створену парламентську більшість, за допомогою якої депутати планують затвердити кандидатуру нового прем'єр-міністра, сфальсифікованою,  вимагають при цьому розпустити парламент та оголосити в країні дострокові парламентські вибори.

У зв'язку з маніфестаціями рух автотранспорту  центральними вулицями Кишинева перекритий. Ніяких інцидентів поки що не зафіксовано.

Напередодні президент Молдови Ніколае Тімофті підписав указ про призначення висунутого Демократичною партією кандидата в прем'єр-міністри, діючого міністра інформаційних технологій Павла Філіппа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-