Росія не направила список делегації в ПАРЄ

Росія не направила список делегації в ПАРЄ

Укрінформ
Російська делегація не направила свій обліковий склад для участі в січневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на джерело.

«У п'ятницю, 15 січня, за регламентом ПАРЄ закінчився термін, коли національні делегації зобов'язані подати свої списки для підтвердження повноважень на першій сесії 2016 року. Наскільки мені відомо, секретаріати делегації Росії таких списків направляти не стали»,— сказав співрозмовник агентства.

Раніше голова комітету Держдуми з міжнародних справ єдинорос Олексій Пушков заявив, що до кінця тижня може бути прийнято рішення про те, як російська делегація буде вести себе у відносинах з Парламентською асамблеєю Ради Європи у 2016 році.

У 2014 і 2015 роках повноваження російських депутатів у ПАРЄ припинялися з-за того, що Росія при підтримці членів парламенту окупувала територію сусідньої держави (України).

Як повідомляв "Комерсант", на цей раз, щоб уникнути санкцій з боку європейських колег, може бути обрана нова тактика: «якщо російська сторона не запросить повноваження, ніяких обмежень, ніяких санкцій по відношенню до нас прийнято бути не може», сказав Олексій Пушков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-