Прем'єріада в Молдові завершилася. Президент підписав указ

Прем'єріада в Молдові завершилася. Президент підписав указ

Укрінформ
Президент Молдови Ніколае Тімофті підписав указ про призначення кандидатом у прем'єр-міністри представника парламентської коаліції, демократа Павла Філіппа.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові, Павло Філіпп призначений замість Іона Педурару, який відмовився від мандата кандидата в прем'єри.

У п'ятницю вранці представники парламентської коаліції (55 депутатів) представили президенту Ніколае Тімофті кандидата на пост прем'єр-міністра, чинного міністра інформаційних технологій Павла Філіппа.

У кандидата є в розпорядженні два тижні, щоб сформувати уряд і представити парламенту урядову програму діяльності до 2018 року.

До роботи в уряді Павло Філіпп керував Кишинівським тютюновим комбінатом, а в 2001-2008 роках був директором найбільшої в Молдові кондитерської фабрики «Букурія». Він розробив стратегію «Цифрова Молдова 2020».

Зазначимо, це четверта з моменту виникнення урядової кризи кандидатура на пост прем'єр-міністра.

Нагадаємо, урядову кризу в Молдові спалахнула 29 жовтня минулого року після відставки уряду під керівництвом ліберал-демократа Валеріу Стрільця.

Згідно з Конституцією, для затвердження уряду необхідні голоси 51 (з 101) депутата парламенту.

Крайній термін затвердження уряду – 29 січня нинішнього року. Якщо кандидатура Павла Філіппа не буде затверджена в парламенті, то президент має право розпустити парламент і призначити дострокові парламентські вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-