В ООН назвали голод у Сирії воєнним злочином

В ООН назвали голод у Сирії воєнним злочином

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун назвав голод в оточених містах Сирії абсолютно немислимою ситуацією та воєнним злочином.

Про це повідомляє прес-служба ООН.

"Дозвольте мені висловитися дуже чітко - використання голоду як зброї війни це воєнний злочин", - сказав він.

За його словами, усі сторони, серед яких сирійський уряд, вчиняють ці та інші злочини, заборонені міжнародним законодавством.

"Сьогодні майже 400 тисяч людей у Сирії знаходяться в оточених містах - майже половина з них знаходиться у зонах, що контролює ІДІЛ, 180 тисяч - на територіях, що контролює сирійський уряд і його союзники, близько 12 тисяч - на територіях, що контролюються опозиційними збройними групами", - сказав Генсек ООН.

Він відзначив, що співробітники ООН змогли потрапити на менше, ніж 1 % територій. За його словами, ситуація завжди була складною, однак зараз вона погіршується.

"Ми працюємо над тим, щоб організувати на місці мобільні медичні бригади та клініки. Я хочу зробити особливу заяву до тих, хто зараз знаходиться в оточених містах Сирії. Я б сказав, що їх тримають у заручниках - але це навіть гірше. Заручників годують", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 11 січня, конвой із гуманітарною допомогою дістався до міста Мадая, яке блокують урядові війська та двох селищ у провінції Ідліб, що потрапили в оточення опозиційних сил.

Мадая кілька місяців знаходилась в оточені урядових військ. За деякими повідомленням у місті загинули від голоду більш як 10 людей.

Минулого четверга ООН повідомило, що сирійський уряд погодився надати доступ до Мадаї, звідки надходили повідомлення про голодні смерті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-