ПАРЄ про зимову сесію: тероризм, мігранти, ані слова про Росію

ПАРЄ про зимову сесію: тероризм, мігранти, ані слова про Росію

Укрінформ
Міграційна криза та проблеми біженців в Європі, міжнародний тероризм та функціонування демократичних інститутів у Польщі будуть в центрі уваги зимової сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

Сесія ПАРЄ проходитиме у Страсбурзі з 25 по 29 січня 2016 року.

Про вірогідний порядок денний наступної сесії власному кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі ПАРЄ, оминувши при цьому обговорення питання щодо майбутнього російської делегації в Асмаблеї.

«Міграційна криза розглядатиметься під час обговорення доповідей «Середземномор'я: шлюз для нелегальної міграції» та «Організована злочинність та мігранти», - зазначили в ПАРЄ.

Питання міжнародного тероризму обговорюватиметься після слухань доповідей «Іноземні бойовики в Сирії та Іраку» та «Боротьба з міжнародним тероризмом як захист стандартів і цінностей Ради Європи». Парламентарії також обговорюватимуть питання функціонування демократичних інститутів у Польщі.

Крім того, зазначили у прес-службі, у ході зимової сесії мають відбутися вибори президента ПАРЄ, який обирається терміном на один рік з можливістю пролонгування мандату ще на один термін.

Проект порядку денного зимової сесії також включає обговорення звітів «Ескалація насильства в Нагірному Карабасі та інших окупованих територіях Азербайджану» та «Навмисне позбавлення води населення прикордонних регіонів Азербайджану». Асамблея серед іншого розглядатиме ситуацію в Косово, роль Ради Європи і доповідь про зміцнення захисту та роль правозахисників в державах-членах Ради Європи. Парламентарії також планують ухвалити рішення щодо надання статусу партнера Йорданії.

З трибуни ПАРЄ очікуються виступи президента та міністра закордонних справ Болгарії Росена Плевнелієва та Даніела Митова, капітанів-регентів Сан-Марино Лорелла Стефанеллі і Нікола Ренці та щорічна заява генерального секретаря РЄ Турбьорна Ягланда.

Разом з тим, у прес-службі ПАРЄ забули згадати про обговорення у сесійній залі питання повернення повноважень російській делегації, позбавлених за анексію Криму та агресію проти України. За інформацією джерел Укрінформу у Асамблеї питання щодо майбутнього російської делегації обговорюватимуться 27 або 28 січня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-