РФ виклала угоду про операцію в Сирії: безоплатно, безстроково, без претензій

РФ виклала угоду про операцію в Сирії: безоплатно, безстроково, без претензій

Укрінформ
Росія і Сирійська Арабська Республіка уклали угоду про розміщення авіагрупи РФ у Сирії на безстроковий період.

Документ було опубліковано сьогодні, у четвер, на інтернет-порталі правової інформації РФ. 

"Ця угода укладається на безстроковий період. У разі наміру однієї зі сторін припинити дію цієї угоди вона повинна інформувати про це іншу сторону у письмовій формі. В такому разі виконання цієї угоди припиняється до того, як пройде один рік з дати отримання відповідного повідомлення", - зазначається у документі.

Зокрема, Росії надається на безоплатній основі аеродром Хмеймім з його інфраструктурою, а також "необхідні території за згодою сторін".

Визначено, що РФ має право ввозити до Сирії та вивозити з неї "без будь-яких зборів чи мит" будь-яке озброєння, боєприпаси, обладнання та матеріали, а особовий склад російської авіаційної групи не підлягає огляду прикордонними та митними органами Сирії.

"Російська авіаційна група користується повним імунітетом від цивільної та адміністративної юрисдикції Сирійської Арабської Республіки", - йдеться у документі.

Крім того, Сирія звільняє росіян від будь-яких податків.

"Сирійська Арабська Республіка не висуває жодних претензій Російській Федерації, її авіаційній групі та її особовому складу і не порушує проти них жодних позовів у зв'язку з діяльністю російської авіаційної групи та її особового складу. Сирійська Арабська Республіка бере на себе врегулювання претензій, які можуть бути висунуті третьою стороною у разі нанесення шкоди у зв'язку з діяльністю російської авіаційної групи та її особового складу", - зазначається у документі.

Угоду було підписано у Дамаску ще 26 серпня 2015 року.

Фото: umma.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-