Росавіація сипле

Росавіація сипле "фактами" проти нідерландського звіту щодо МН-17

Укрінформ
Росавіація назвала кілька "нових важливих фактів" нібито про недостовірність голландських висновків про те, що МН-17 був збитий ракетою 9Н314М ЗРК "Бук".

Про це йдеться в офіційному листі заступника керівника Росавіації Олега Сторчевого голові Ради безпеки Нідерландів Тьиббе Йустра, написаному після вивчення російськими експертами підсумкового звіту голландської сторони про обставини аварії малайзійського Boeing-777.

"Новими важливими фактами, які свідчать про недостовірність відомостей, наведених в остаточному звіті, якщо припускати, що літак був збитий ракетою ЗРК типу "Бук", є: невідповідність наведених у звіті характеристик осколків характеристикам вражаючих елементів бойової частини 9Н314М; невідповідність наведених у звіті характеристик пробоїн на фрагментах літака характеристикам пробоїн, які утворюються під час вибуху бойової частини 9Н314М", - йдеться у листі.

Серед інших видів "недостовірності" називається невідповідність за зовнішнім виглядом, як мінімум, одного виявленого на місці авіаційної події фрагмента ракети (корпуса 3-го відсіку) зовнішньому вигляду фрагментів цього корпуса, які утворюються при вибуху бойової частини ракети серії 9М38, невідповідність алгоритму роботи дистанційного радіопідривника ракети 9М38 ЗРК "Бук" умовам ураження літака, а також невідповідність просторового положення ракети при ураженні літака, наведеного у звіті, характеристикам осколкового поля накриття на його фрагментах.

Останнім фактом "недостовірності" у листі називається невідповідність висновку про зону запуску зенітної керованої ракети, яка уразила літак, технічним характеристикам і принципам роботи ракет 9М38.

Початок нових публікацій російської сторони про нібито недостовірність досліджень нідерландських слідчих пов'язаний з тим, що в лютому планується публікація Заключного звіту розслідування по рейсу МН-17, збитому над зоною, контрольованою проросійськими сепаратистами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-