Сирійські повстанці сказали, за яких умов братимуть участь у мирних перемовинах

Сирійські повстанці сказали, за яких умов братимуть участь у мирних перемовинах

Укрінформ
Представники сирійських повстанців не братимуться участі у мирних перемовинах, призначених на січень, до впровадження «гуманітарних» статей останньої резолюції ООН.

Про це різні сирійські угрупування, серед яких і потужна Армія Ісламу, заявили у своєму зверненні, пише Reuters.

Вони згадали статті 12 та 13 ухваленої минулого року резолюції, які закликали сторони конфлікту у Сирії надати доступ гуманітарним вантажам та припинити напади на цивільних.

«Ми переконані, що впровадження цих статей є очевидним та основоположним правом людини. Ми не згодні на компроміс у цьому питанні під жодним виправданням чи приводом», - йдеться у зверненні повстанців.

Повстанці також звернулися до Опозиційної ради, створеної для міжнародних перемовин у Женеві 25 січня, із закликом «бути стійкою у своїй почесній ролі та відмовлятися від будь-яких політичних вирішень, нав’язаних масовими вбивствами».

Reuters нагадує, що минулого тижня сирійські повстанці заявляли про те, що на них чиниться міжнародний тиск з метою спонукання до поступок, які продовжать конфлікт у країні.

«Опозиційна рада сказала посланнику ООН Стафану де Містурі, що вона готова сісти за стіл переговорів лише після того, як сирійський уряд продемонструє свою добру волю, звільнивши ув’язнених», - пише агентство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-