Франція модернізує свою систему ПРО

Франція модернізує свою систему ПРО

Укрінформ
Франція вирішила модернізувати національну систему протиракетної оборони SAMP/T.

Про це пише видання La Tribune.

«Міністерство оборони (Франція) розпочало модернізацію системи ПРО SAMP/T, озброєної ракетами Aster. Відповідну угоду вартістю 400 млн євро рівною мірою виконуватимуть французькі виробники MBDA і Thales», - зазначає видання.

За даними ЗМІ модернізація системи ПРО передбачає розробку нової версії ракети Aster 30 Bloc 1 під назвою B1NT (Bloc 1 Nouvelle Technologie). Замовником виступила Генеральна дирекція з озброєння (DGA), яка 23 грудня 2015 уклала відповідний контракт з консорціумом Eurosam, що включає MBDA і Thales (50 на 50). Перші новітні ракети надійдуть на озброєння у 2023 році, матимуть поліпшені характеристики для ефективної боротьби з балістичними ракетами та стануть внеском Франції у програму ПРО НАТО.

У виданні зазначають, що ракетна програма Aster, яку замовило DGA, здійснюється за підтримки Європейської організації спільного виробництва озброєнь (OCCAR). У цьому контексті, Франція найближчими місяцями має намір провести переговори з Італією щодо участі двох виробників цієї країни в модернізації SAMP/T та модернізації італійської системи ПРО. Крім того, Франція, реалізувавши програму модернізації, також сподівається залучити до співпраці Туреччину. За даними видання, Туреччина веде переговори з представниками Eurosam щодо укладення угоди на розробку системи ПРО великої дії з передачею технології в рамках нової програми (MSAM). Вартість контракту оцінюється у 3-4 млрд євро.

Нагадаємо, що Велика Британія, Італія і Франція беруть спільну участь у розробці наземних та морських систем ПРО на базі ракет Aster. Співробітництво здійснюється згідно з меморандумом сторін, укладеним 11 грудня 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-