Землетрус зупинив видобуток на нафтовому родовищі в Канаді

Землетрус зупинив видобуток на нафтовому родовищі в Канаді

Укрінформ
Процес гідророзриву поблизу містечка Фокс Крік у канадській провінції Альберта було на невизначений час призупинено через землетрус.

Про це повідомляє СВС News.

«Агентство з регулювання енергетики Альберти заявило про землетрус магнітудою у 4.8 бали та наказало припинити роботу на родовищах компанії Repsol Oil and Gas, що розташовуються у 35-км від Фокс Кріку», - повідомляє видання.

За словами речниці агентства Кері Рози, інформації про жертв або пошкодження наразі немає. «Втім, регулятор автоматично припиняє усі операції гідророзриву у випадку землетрусу, потужнішого за 4 бали, що трапляється поблизу із родовищем», - пояснює СВС.

Сейсмологи стверджують, що поки рано говорити про причини землетрусу, втім найвірогіднішою із них поки видається діяльність людини. «Якщо буде доведено, що ці підземні поштовхи були спричинені гідророзривом, це стане найпотужнішим подібним землетрусом у історії Канади», - розповів доцент кафедри геофізики університету Альберти Джефрі Гу.

Він додав, що останнім часом поблизу Фокс Кріку значно збільшилася кількість землетрусів, а у січні минулого року їх потужність двічі перевищила 4 бали. Ці підземні поштовхи «з високою долею ймовірності» були викликані гідророзривом. «Професор підрахував, що протягом останніх шести місяців тут трапилися сотні землетрусів силою від 2 до 3 балів за шкалою Ріхтера», - підкреслюється у матеріалі.

Наразі найпотужніший у світі землетрус, викликаний гідророзривом, трапився у серпні минулого року у іншій канадській провінції - Британська Колумбія. Його сила становила 4.6 балів.

Прем’єр-міністр Альберти Рейчел Нотлі повідомила, що її підлеглі вже вивчають сьогоднішній землетрус. «Агентство з регулювання енергетики залучено до вивчення процесу гідророзриву, зокрема, його стосунку до землетрусів. Ми попросимо їх пришвидшити написання звіту та підготувати кілька рекомендацій, які ми зможемо якомога швидше розглянути», - сказала вона.

Зазначимо, що технологія гідророзриву, коли до земних порожнин під високим тиском закачується вода, широко використовується в Канаді для добування сланцевого газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-