Сьогодні стане відоме ім'я нового кандидата в прем'єри Молдови

Сьогодні стане відоме ім'я нового кандидата в прем'єри Молдови

Укрінформ
У середу, 13 січня, Демократична партія Молдови, яка входить до складу новоствореної правлячої коаліції, оголосить ім'я нового кандидата на пост прем'єр-міністра країни.

Про це заявив лідер демократів Маріан Лупу, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«У середу, після засідання політичного бюро, Демократична партія оголосить ім'я кандидата на посаду прем'єр-міністра країни», - заявив Лупу.

За його словами, про розподіл повноважень в майбутньому уряді, а також про номінальному складі Кабміну можна буде говорити лише після того, як президент Ніколає Тимофті підпише указ про призначення кандидата у прем'єри.

Напередодні в Молдові була створена нова правляча коаліція, до складу якої увійшли Демократична, Ліберальна, Ліберально-демократична партії і Соціал-демократична платформа «За Молдову» (колишні комуністи). Всього у складі коаліції 56 (з 101) депутатів парламенту.

Нагадаємо: Урядова криза в Молдові спалахнула 29 жовтня минулого року після відставки уряду під керівництвом ліберал-демократа Валеріу Стрельця. Це призвело до розпаду правлячого Альянсу за європейську інтеграцію.

Кандидатом у прем'єри 21 грудня минулого року був призначений колишній глава уряду, бізнесмен Іон Стурза, однак парламент проігнорував цю пропозицію, тож засідання не відбулося через відсутність кворуму.

Згідно з Конституцією, для затвердження уряду необхідні голоси 51 (з 101) депутата парламенту. Крайній термін затвердження уряду - 29 січня нинішнього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-