Польща каже, що хоче від Німеччини нормального ставлення

Польща каже, що хоче від Німеччини нормального ставлення

Укрінформ
Польща хоче мати з Німеччиною нормальні відносини й очікує на хороше ставлення у Берліні до Варшави.

Про це у вівторок під час прес-конференції заявила глава польського уряду Беата Шидло, інформує власний кореспондент Укрінформу в РП.

“Це (Німеччина – ред.) наш економічний партнер, і, насамперед, наш сусід. Але ми очікуємо, що з боку Німеччини до Польщі й польських справ буде ставлення на рівні, на якому ми хочемо вести дискусію в Польщі”,- заявила Шидло.

Польський прем’єр зазначила, що упродовж місяця вона відвідає Берлін і зустрінеться з канцлером ФРН Ангелою Меркель. Позитивним фактом глава польського уряду також назвала те, що незабаром до Варшави приїде глава МЗС Польщі Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Як раніше повідомляв "Укрінформ", відносини Варшави і Берліна останнім часом погіршилися, а в понеділок до МЗС Польщі у зв’язку з антипольськими висловлюваннями з боку німецьких політиків було запрошено на розмову німецького посла у Варшаві Рольфа Нікеля. Йдеться про слова німецьких політиків та єврочиновників щодо загрози для демократії в Польщі і необхідності розглянути ситуацію в РП на форумах ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-