Пхеньян заявив, що воднева бомба вже на озброєнні - ЗМІ

Пхеньян заявив, що воднева бомба вже на озброєнні - ЗМІ

Укрінформ
У Пхеньяні заявляють, що проведення випробування водневої бомби дало змогу КНДР узяти на озброєння боєголовки з термоядерним зарядом для балістичних ракет.

Про це йдеться в коментарі Центрального телеграфного агентства Кореї (ЦТАК), передає Інтерфакс.

"В результаті ми змогли завершити процес прийняття на озброєння малогабаритних і стандартизованих боєголовок з водневою бомбою для балістичних ракет. Тим самим змогли забезпечити себе всіма видами надсучасних ударних засобів, здатних доставляти різні види ядерної зброї без обмежень і на землі, і на морі, і на небі", - зазначається у документі.

При цьому у Пхеньяні запевняють, що проведення випробування водневої бомби не становить загрози іншим країнам і не є провокацією щодо них

"Тепер, завдяки найпотужнішій силі стримування, ми можемо запобігти виникненню війни і більш енергійно вести творення і будівництво", - заявляють у КНДР.

Водночас наголошується, що "створення такого надійного фундаменту і твердої гарантії на мир і безпеку Корейського півострова і всього регіону полягає історичне значення нинішнього випробування водневої бомби".

Раніше влада КНДР повідомила, що 6 січня 2016 року республіка провела випробування водневої бомби. Водночас міжнародні експерти поки що не отримали підтвердження проведення випробування термоядерного заряду Пхеньяном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-