Forbes оцінив статки

Forbes оцінив статки "зятя Путіна" у $1,2 мільярда

Укрінформ
Співвласник нафтохімічного холдингу «Сибур» і ймовірний зять Володимира Путина Кирило Шамалов є доларовим мільярдером.

Про це пише Forbes

За оцінкою видання, статки Шамалова становлять не менш як 1,2 млрд долл. Представник Шамалова не прокоментував інформацію.

Видання зазначає, що вважати Шамалова доларовим мільярдером дозволяє операція «Сибура» і китайської держкомпанії Sinopec. Продаж 10% «Сибура» оцінили в 1,339 млрд долл.

На момент операції з Sinopec 21,3% «Сибура» належало Шамалову, 50,2% - Леоніду Міхельсону, ще 15,3% - Геннадію Тимченку. В операції з Sinopec брали участь всі чинні акціонери, проте невідомо, в якій пропорції. За даними джерела Forbes з близького оточення Шамалова, бізнесмен продав Sinopec менш як 1%.

Окрім частки в «Сибурі» структурам Шамалова належить 5% «Російської цементної компанії». Єдиний актив «Російської цементної компанії» - 50,52% ВАТ «Ангарськцемент», виручка якого 2014 року становила 2,93 млрд рублів. Інших значимих активів, за даними джерела, у бізнесмена немає.

Нагадаємо, Кирило Шамалов - молодший син співвласника банку «Росія» Миколи Шамалова. Вважається, що він є чоловіком Катерини Тихонової (Катерини Путіної).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-