Кім Чен Ин: Випробування водневої бомби – це самозахист від дій США

Кім Чен Ин: Випробування водневої бомби – це самозахист від дій США

Укрінформ
КНДР провела випробування водневої бомби як крок самозахисту у відповідь на загрозу ядерної війни, що створюють США.

Таку думку висловив лідер КНДР Кім Чен Ин, передає Reuters із посиланням на Північно-корейське центральне інформаційне агентство.

«Випробування КНДР водневої бомби … є кроком самозахисту, покликаним надійно захистити мир на Корейському півострові та безпеку у регіоні від небезпеки ядерної війни, яку провокують очолювані США імперіалісти», - сказав Кім Чен Ин.

Він додав, що країна має суверенне право проводити випробування зброї, і іншим не слід її за це критикувати. «Це – законне право суверенної держави та справедлива дія, яку ніхто не в праві критикувати», - зазначив лідер держави.

Reuters підкреслює, що випробування зброї створило необхідний фон для рідкісних загальних зборів правлячої Робітничої партії, які не скликалися із 1980 року. «Кім відмітив важливість часу проведення випробування, зазначивши, що воно здійснене у рік партійного з’їзду, «який стане історичним поворотним моментом у досягненні революційної справи чучхе», - пише Reuters.

Нагадаємо, що КНДР цього тижня заявила про успішне випробування водневої бомби, що призвело до локального землетрусу силою 5.1 бали. Утім, західні експерти висловили сумнів у тому, що під землею було задіяно саме водневий заряд, адже в такому випадку наслідки вибуху були б значно сильнішими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-