Мексиканський наркобарон

Мексиканський наркобарон "Коротун" хотів тікати через каналізацію

Укрінформ
Мексиканського наркобарона Хоакіна Гусмана, більше відомого як "Коротун" або ж "Ель Чапо", упіймали і повернули в п'ятницю до в'язниці суворого режиму, з якої він утік півроку тому.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Гусмана заарештували вранці 8 січня у місті Лос-Мочис, що на північному заході Мексики. Деталі операції повідомила генеральний прокурор Мексики Арелі Гомес. За її словами, коли морські піхотинці наблизилися до будинку, де переховувався наркобарон, їх зустріли вогнем. Під час стрілянини загинули п'ять підозрюваних, було поранено одного морського піхотинця. У цей час Гусману і начальнику його охорони вдалося втекти з дому через каналізацію і потім викрасти автомобіль, однак військові були готові до такого повороту подій і перехопили наркобарона на дорозі", - йдеться в повідомленні.

За інформацією видання, Гусмана продемонстрували журналістам в аеропорту Мехіко, звідки його військовим вертольотом доставили у в'язницю Альтіплано. Саме з цієї в'язниці суворого режиму наркобарону вдалося втекти торік у липні через підземний тунель завдовжки 1,5 кілометра. Згодом було заарештовано декілька працівників в'язниці і федеральної поліції, які начебто сприяли втечі Гусмана.

Хоакін "Ель Чапо" (Коротун) Гусман очолював картель "Сіналоа", який займався контрабандою наркотиків у США і вів криваві війни з іншими мексиканськими наркокартелями. Президент Мексики Енріко Пенья Ньєто назвав повернення Гусмана до в'язниці "перемогою верховенства права".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-