США закликають Москву вплинути на Асада, щоб той припинив голодомор

США закликають Москву вплинути на Асада, щоб той припинив голодомор

Укрінформ
Державний департамент США виступив із закликом до російської влади, щоб вона використала свій вплив на сирійського диктатора Башара Асада з метою забезпечення доступу гуманітарної допомоги до сирійських міст, які опинилися в голодній облозі урядових сил режиму.

Про це заявив у п'ятницю під час брифінгу в Вашингтоні речник Держдепартаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми закликаємо режим Асада негайно виконати надані ним обіцянки… забезпечити гуманітарний доступ не тільки до Мадаї, але також до населених пунктах Фуа, Кефрайа та багатьох інших міст по всій території Сирії, які постраждали від рук режиму Ассада", - зазначив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він підкреслив, що Сполучені Штати чекають дій, а не слів влади в Дамаску у вигляді невиконаних обіцянок.

"Ми також закликаємо Росію використати свій вплив на режим Асада для того, щоб він забезпечив негайний доступ гуманітарної допомоги до тих, хто її потребує, на регулярній основі", - заявив представник Держдепартаменту США.

Він зауважив, що в Вашингтоні ретельно відстежують розвиток ситуації в Мадаї, "де близько 42 тис. жителям міста продовжує загрожувати ризик голоду та голодної смерті". За словами Кірбі, "Мадаї символізує повадки режиму на території всієї Сирії".

Як повідомлялося раніше, урядові війська режиму Асада продовжують облогу міста Мадаї та кількох інших населених пунктів Сирії, де тримають оборону осередки опозиції. В тому, числі солдати блокують доступ вантажів з продуктами в ці населені пункти. Це спричинило справжній голод для місцевих жителів. Ситуацію також ускладнює відсутність достатньої кількості питної води та електрики. Всіх, хто намагається вийти з оточення, розстрілюють снайпери.

Перед цим діюча влада в Сирії заявила, що забезпечить доступ гуманітарним вантажівкам ООН до трьох міст на території країни, що перебувають в облозі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-