Меркель вимагає покарати кельнських ґвалтівників

Меркель вимагає покарати кельнських ґвалтівників

Укрінформ
Ангела Меркель висловила обурення фактами нападів на жінок у Кельні і вимагає якомога швидше знайти і покарати злочинців, які безчинствували в новорічну ніч.

Про реакцію канцлера ФРН у вівторок повідомив журналістам її офіційний представник Штеффен Зайберт, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Федеральний канцлер Ангела Меркель говорила у другій половині дня (вівторка) з обер-бургомістром Кельна Хенрієттою Рекер про правопорушення, скоєні в новорічну ніч на кельнському вокзалі", - поінформував Зайберт.

Глава уряду висловила "обурення з приводу цих огидних нападів і сексуальних домагань, яким слід дати жорстку відповідь правової держави".

"Необхідно зробити все для якнайшвидшого виявлення злочинців і їх покарання, незалежно від походження і бекграунду", - заявила Меркель.

У вівторок в Кельні відбулося екстрене засідання кризової групи, на якому влада міста обговорила ситуацію і заходи попередження в подальшому масових нападів на жінок. Поліції міста "нічого не відомо про правопорушників", - визнав її шеф Вольфганг Альберс.

Як повідомлялося, у новорічну ніч в районі кельнського центрального вокзалу близько тисячі чоловіків, судячи з описів постраждалих, з регіону Африки і Близького Сходу, в агресивній формі чіплялися до дівчат з сексуальними домаганнями (у поліцію надійшло вже понад 90 заяв і очікуються ще), відбирали у них речі. Відомо як мінімум про одне згвалтування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-