Рада Європи закликає Дуду не підписувати закон про ЗМІ

Рада Європи закликає Дуду не підписувати закон про ЗМІ

Укрінформ
Комісар Ради Європи з прав людини Нільс Мужнієкс закликав президента Польщі Анджея Дуду не підписувати новий закон про ЗМІ.

Про це йдеться у його заяві, розміщеній на сайті Ради Європи.

"Я закликаю президента Республіки Польща не підписувати закон про управління суспільними медіа та відстоювати незалежність суспільного телебачення та радіомовлення Польщі", - йдеться у заяві Мужнієкса.

За його словами, норми закону ставлять суспільні медіа під прямий контроль уряду, даючи можливість призначати та звільняти членів наглядової ради та правління публічних теле- та радіомовників, і входять у протиріччя із стандартами РЄ, яка виступає за незалежність ЗМІ від політичного та економічного впливу.

Мужнієкс підкреслив, що поспіхом прийнятий у парламенті закон не пройшов суспільного обговорення, що є надзвичайно важливим при прийнятті таких важливих змін у сфері свободи ЗМІ.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Товариство європейських журналістів, Міжнародна федерація журналістів, Європейська федерація журналістів і Комітет захисту журналістів звернулися до Ради Європи з приводу ситуації навколо ЗМІ у Польщі.

Нагадаємо, Сейм та Сенат Польщі до 31 грудня силами депутатів провладної фракції партії "Право і Справедливість" (PiS) схвалили зміни до закону про Нацраду з питань радіо і телебачення (KRRiT), які має підписати президент країни. Проти внесення змін протестували опозиційні партії парламенту, а також журналістські організації та міжнародні інституції. В опозиції закидають провладній коаліції, що вони намагаються політизувати і підпорядкувати собі публічні ЗМІ. Влада відкидає усі звинувачення, наголошуючи, що ці зміни є тимчасовими до повного реформування національних ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-