США закликали Іран і Саудівську Аравію не вдаватися до ескалації

США закликали Іран і Саудівську Аравію не вдаватися до ескалації

Укрінформ
Офіційний Вашингтон вкрай негативно оцінив загострення відносин між Тегераном і Ер-Ріядом, які спалахнули останніми днями після страти в Ер-Ріяді шиїтського священнослужителя та погромів після цього саудівського посольства в Тегерані.

З відповідною заявою виступив у понеділок речник зовнішньополітичного відомства США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми закликаємо всі сторони запобігти будь-яким діям, що в подальшому можуть збільшити напруження в регіоні", - заявив Кірбі.

Що стосується страт в Саудівській Аравії, американський представник зауважив, що Вашингтон продовжує закликати саудівський уряд забезпечити справедливі та прозорі судові розгляди в усіх справах.

"Ми висловлюємо особливе занепокоєння стратою шиїтського священнослужителя Німра аль-Німра", - підкреслив при цьому Кірбі.

Він також від імені США засудив напади на дипломатичні об'єкти Саудівської Аравії в Ірані, назвавши цей інцидент "дуже серйозним" та закликав Тегеран виконувати міжнародні зобов'язання щодо охорони власності, яка перебуває під дипломатичним імунітетом.

"Ми продовжуємо вважати, що дипломатичні зусилля та прямий діалог мають важливе значення для подолання розбіжностей", - наголосив Кірбі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-