Кремль набивається у посередники між Іраном і Саудівською Аравією - ЗМІ

Кремль набивається у посередники між Іраном і Саудівською Аравією - ЗМІ

Укрінформ
Росія готова стати посередником між Саудівською Аравією і Іраном, які напередодні розірвали дипвідносини після напад на саудівське посольство у Тегерані.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерело в російському МЗС.

"Як друзі ми були б готові, якщо це потрібно, стати посередниками у рамках урегулювання наявних і нових суперечностей між цими двома країнами", - сказав співрозмовник.

Рано-вранці в неділю натовп протестувальників напав на посольство Саудівської Аравії, яка стратила шиїтського релігійного діяча Німра аль-Німра. Після цього Ер-Ріяд відкликав своїх дипломатів з Ірану і наказав їх іранським колегам залишити королівство.

Влада Ірану засудила напад на посольство, а також страту Німра.

Раніше в понеділок Китай висловив побоювання щодо перспективи поглиблення конфлікту між Ер-Ріядом і Тегераном.

Відносини між переважно шиїтським Іраном і сунітською монархією напруженими були довгі роки, оскільки обидві держави підтримували різні протиборчі фракції у конфліктах на Близькому Сході.

Держдепартамент США, основний союзник Саудівської Аравії на заході, закликав до політичного врегулювання напруженості і до поваги і захисту прав людини Ер-Ріядом, назвавши страту релігійного діяча, давнього опонента правлячої династії, "ризиком посилення міжрелігійної напруженості в часи, коли треба робити все для її ослаблення".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-