Польща може підтримати відновлення контактів НАТО з Росією за однієї умови

Польща може підтримати відновлення контактів НАТО з Росією за однієї умови

Укрінформ
Варшава може погодитися на відновлення активніших контактів НАТО з Росією, які практично було призупинено після анексії Москвою Криму, у випадку готовності членів Альянсу зміцнити східний фланг НАТО і розмістити війська Альянсу в Польщі.

Про це глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський повідомив в інтерв’ю Reuters.

“Польща, яка є однозначним критиком дій Росії в Україні, готова на це погодитися (відновлення контактів НАТО з Росією – ред.), але лише в том випадку, якщо члени НАТО спершу погодяться на зміцнення східного флангу Альянсу”,- заявив Ващиковський.

За його словами, Польща ще вважає себе членом НАТО другої категорії, оскільки у Східній Європі “немає жодних оборонних компонентів, що дає росіянам можливість грати в цьому регіоні”.

Ващиковський підкреслив, що у питанні військової присутності НАТО в Польщі Варшаву могла б підтримати Велика Британія. Взамін за це Польща також готова піти на поступки Лондону в питанні обмеження соціальних виплат для іммігрантів з країн ЄС, серед яких левову частку займають поляки. Велика Британія хоче обмежити соціальні гарантії для іммігрантів в рамках переговорів з ЄС щодо умов збереження членства у Спільноті. До цього часу Польща була одним з найбільш активних противників обмеження соцвиплат для іммігрантів у Великій Британії.

Нагадаємо, ряд країн Північноатлантичного альянсу виступає за відновлення зв’язків НАТО-Росія, зокрема у питанні спільної протидії міжнародному тероризму, аби уникнути ситуації, що трапилася із збиттям російського бомбардувальника Су-24 турецькими винищувачами. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-