Казахстан поповнив

Казахстан поповнив "чорний список" продуктами з РФ

Укрінформ
Казахстанський фонд захисту прав споживачів у «чорний список» вніс 190 найменувань харчової продукції за підсумками моніторингу безпеки Комітету з захисту прав споживачів Міністерства національної економіки країни.

Про це повідомляється на сайті Фонду захисту прав споживачів.

«За результатами моніторингу, досліджено 779 проб харчової продукції (рибна, молочна, м'ясна, масложирова продукції, птицепродукция, макаронні та кондитерські вироби). 190 (або 24%) продукції не відповідають вимогам технічного регламенту Митного союзу», - наголошується у повідомленні.

Невідповідності виявлені в тому числі за мікробіологічними показниками - 29 проб (15,3%), за фізико-хімічними показниками - 31 проба (16,3%) та за маркування - 130 (68,4%).

Виявлені продукти з невідповідностями реалізовувалися у 14 регіонах Казахстану.

Як повідомляють ЗМІ, в реалізованих в одному з супермаркетів Костаная "частинах тушок курчат-бройлерів виробника ВАТ птахофабрика "Василівська" (РФ) виявлена Salmonellaсеро групи С1". В Актобеі у вермішелі швидкого приготування "Роллтон" з курячим смаком від виробника ТОВ "Маревен ФУД Сентрал" (РФ) була виявлена цвіль і перевищення дріжджів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-