Басманний суд відмовився визнати вбивство Нємцова політичним

Басманний суд відмовився визнати вбивство Нємцова політичним

Укрінформ
Відмова Слідкому РФ перекваліфікувати справу про вбивство Бориса Нємцова на статтю «посягання на життя державного чи громадського діяча» визнана законною.

Зі скаргою на рішення СК до Басманного суду Москви звернулася дочка політика Жанна Нємцова, пише Meduza. Адвокат Вадим Прохоров зазначив, що Нємцов на момент вбивства був депутатом Ярославської обласної думи. «Злочинці знали, хто такий Нємцов», — сказав адвокат в суді.

Втім слідчий наполягав: в ході розслідування, нібито, було достовірно встановлено, що вбивство Нємцова не пов'язано з його державною або політичною діяльністю. І саме з цієї причини заперечував проти задоволення клопотання, пише ТАСС.

«Інтерфакс» з посиланням на неназване джерело повідомляє, що в остаточній редакції обвинувачення будуть вказані виключно корисливі мотиви організатора і виконавців злочину. «Попередня кваліфікація — вбивство за наймом», — сказало джерело. Замовник злочину і мотиви замовника слідством не встановлені.

Як відомо, Борис Нємцов був застрелений в Москві 27 лютого 2015 року. За підозрою у вбивстві заарештовано п'ятьох осіб, у тому числі колишнього військовослужбовця чеченського батальйону «Північ» Заура Дадаєва, ймовірно, головного виконавця злочину. Організатором вбивства слідство вважає Руслана Мухудинова, він заарештований заочно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-