Глава МЗС Нідерландів: Самих лише санкцій проти Росії недостатньо

Глава МЗС Нідерландів: Самих лише санкцій проти Росії недостатньо

Укрінформ
Продовження санкцій ЄС є чітким і однозначним сигналом Росії.

Про це йдеться у заяві міністра закордонних справ Нідерландів Берта Кундерса, опублікованій у понеділок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Продовження санкцій було неминучим, адже Мінські домовленості не виконуються повністю", - зазначається у заяві.

Кундерс наголосив, що Росія відіграє ключову роль у конфлікті на сході України та підтримці сепаратистів, тому важливо продовжувати тиск на Москву.

"Самих лише санкцій недостатньо. Ми маємо також продовжувати шукати можливості для діалогу, щоб гарантувати, що Мінські домовленості виконуються", - вважає міністр.

Він зазначив, що у наступні місяці треба докласти зусиль для досягнення прогресу з метою повної імплементації Мінських домовленостей.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 21 грудня, набуло чинності рішення Євросоюзу про продовження економічних санкцій проти Росії. У ЄС нагадали, що ці економічні секторальні санкції були уперше запроваджені 31 липня 2014 року у відповідь на дії Росії на сході України.

Економічні санкції передбачають заборони та обмеження у співпраці з Росією у сферах фінансів, енергетики, оборонному секторі та щодо постачання технологій і товарів подвійного призначення. Юридичний акт про продовження санкцій буде опублікований в офіційному збірнику законодавства ЄС у вівторок, 22 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-