Росія може заборонити в'їзд студентам-прихильникам революції

Росія може заборонити в'їзд студентам-прихильникам революції

Укрінформ
Федеральна міграційна служба (ФМС) РФ запропонувала поправки до закону, який регулює навчання в Росії іноземців. Може з'явитися близько десятка підстав для відмови в запрошенні - його не отримають порушники законів і ті, хто закликає до революції у Росії.

Про це повідомляє РБК.

«Конституційний комітет Держдуми розглядав у понеділок поправки до законопроекту, що встановлює можливість продовження терміну тимчасового перебування для іноземців, які навчаються в Росії. До другого читання Федеральна міграційна служба (ФМС) подала депутатам поправки (до закону про правове становище іноземних громадян у Росії), що значно розширює дію законопроекту. Зміни вводять підстави для невидачі запрошення на в'їзд до Росії», - йдеться в повідомленні.

Відомство пропонує не видавати іноземцю запрошення на в'їзд до країни, якщо він виступає за насильницьку зміну основ конституційного ладу Росії, іншими діями створює загрозу безпеці росіян, а також якщо фінансує, планує або здійснює терористичні (екстремістські) акти, іншими діями підтримує терористичну діяльність.

Запрошення не отримають ті, хто протягом останніх п'яти років був видворений, депортований або переданий іноземній державі (якщо більше одного разу - то протягом десяти років), має непогашену або незняту судимість за вчинення навмисного злочину на території Росії або за її межами.

Голова комітету Володимир Плігін сказав, що поправки ФМС пропонують більше регулювання, ніж пропонувала автор законопроекту сенатор Людмила Бокова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-