Продовження санкцій проти РФ заблокувала Італія

Продовження санкцій проти РФ заблокувала Італія

Укрінформ
Італія вимагає обговорення економічних санкцій ЄС проти Росії замість їх автоматичного продовження представниками Євросоюзу, які провели зустріч у середу, 9 грудня, у Брюсселі.

Під час цієї зустрічі представники ЄС повинні були без обговорення затвердити шестимісячне продовження санкцій щодо Москви, що закінчуються у січні 2016 року, пише «Радіо Свобода».

"Рим був незадоволений планами автоматично продовжити санкції і вважати це питання маловажним елементом порядку денного. Речник місії Італії при ЄС заявила, що її країна попросила спеціального обговорення цього питання", - зазначає видання.

Відтак питання продовження санкцій розглянуть на нараді міністрів закордонних справ ЄС 14 грудня, або ж під час саміту Євросоюзу 17-18 грудня.

Раніше посли країн-членів ЄС вирішили не приймати рішення про продовження санкцій проти Росії і відкласти його до саміту. Як пише "Європейська Правда", цю пропозицію підтримали відразу кілька країн, серед яких Угорщина та Австрія.

Нагадаємо: санкції Заходу проти Москви були запроваджені минулого року через ситуацію в Україні. Їхня дія закінчуються у кінці січня 2016 року - за місяць після завершення терміну виконання умов "мирної угоди", погодженої у Мінську Німеччиною, Францією, Україною і Росією у лютому цього року і виконання якої РФ систематично ігнорує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-