Держдеп зробив офіційну заяву щодо авіаудару по силах Асада

Держдеп зробив офіційну заяву щодо авіаудару по силах Асада

Укрінформ
Державний департамент США в понеділок офіційно заявив, що Сполучені Штати та міжнародна коаліція, яка воює проти ІДІЛ, не причетні до авіаудару, нанесеного по силах Асада в Сирії.

Водночас, у відомстві відмовились коментувати можливу причетність Росії до інциденту, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Те, що я можу підтвердити, що, безперечно, цей удар не був нанесений американськими силами. Ми не проводили операцій поруч з цим місцем", - заявив з цього приводу речник Держдепартаменту США Джон Кірбі.

При цьому він підкреслив: "Ми не проводимо повітряних операцій проти сирійських урядових сил. Всі авіаудари коаліції, яких були тисячі, спрямовувалися проти сил "Ісламської держави", це і зараз залишається у фокусі уваги військових дій".

Тим часом, Кірбі не став коментувати можливу причетність росіян до авіаудару по силам Асада.

"Я знаю про цей конкретний удар, я знаю про всі ці речі. Але я вже сказав, що не буду коментувати з цієї трибуни питання військових операцій", - наголосив Кірбі, зауваживши, що це перебуває в компетенції міноборони.

Як повідомляв Укрінформ, правозахисна група «Сирійська обсерваторія прав людини» у понеділок заявила, що коаліційні сили на чолі зі США могли бути причетними до авіаудару по сирійським урядовим силам в провінції Дейр-ез-Зор. Внаслідок удару загинули четверо сирійських військових.

Одразу після цього спеціальний представник Президента США у Глобальній коаліції проти ІДІЛ Бретт Макгарк зазначив, що ці заяви не відповідають дійсності.

"Коаліція не наносила жодних ударів в радіусі 55 км від заявленого місця, де стався інцидент на сирійській базі в Дейр-ез-Зор. Повідомлення про причетність коаліції є помилковими", - зауважив Макгарк у своєму твіттері.

Водночас, у понеділок інформагентство Reuters оприлюднило заяву неназваного чиновника з Пентагону, що авіаудар по військам Асада – справа рук Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-