У паризьких терористів знайшли зв'язки у Британії - ЗМІ

У паризьких терористів знайшли зв'язки у Британії - ЗМІ

Укрінформ
Терористична мережа, що стоїть за масовими терактами у Парижі 13 листопада, пов'язана з ісламістами у Великій Британії.

Про це пише видання Тhe Wall Street Journal.

"Західні чиновники вважають, що терористична мережа, яка стоїть за масовими вбивствами в Парижі минулого місяця, пов'язана з людьми у Великій Британії", - йдеться у повідомленні.

За інформацією двох джерел видання, кілька людей підозрюються у зв'язках з Абдельхамідом Абаудом, бойовиком «Ісламської держави» і ймовірним ватажком терористичного осередку в районі Бірмінгема, на північний схід від Лондона.

Чиновники повідомили про щонайменше одну людину, що має стосунок до цих атак і побувала у Великій Британії до теракту.

Як зазначається, у другому за величиною місті Великої Британії, за даними спецслужб, є особи, пов'язані з ісламським екстремізмом. Джунаїд Хуссейн (Абу Хусейн Аль-Британі), уродженець Бірмінгема, вирушив у Сирію і став провідним хакером ІД. Він був ліквідований у серпні у сирійській Рацці.

Кілька ісламістських терористичних осередків північноафриканського походження були виявлені в місті й околицях. Йдеться, зокрема, про жителя Бірмінгема алжирського походження Рабах Тахари, який, за даними влади, очолював підрозділ бойовиків в Сирії.

Нагадаємо, 13 листопада у французькій столиці Парижі була здійснена серія терактів, у результаті яких загинули 130 осіб, понад 350 постраждали. Відповідальність за атаки взяло на себе терористичне угруповання «Ісламська держава».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-