Кишинів вимагає від Москви вивести війська з Придністров'я

Кишинів вимагає від Москви вивести війська з Придністров'я

Укрінформ
Республіка Молдова виступає за повне виведення з території невизнаного Придністров'я російських військ і озброєння

А також наполягає на заміні військового контингенту миротворчих сил на Дністрі цивільною місією міжнародних спостерігачів під егідою ОБСЄ.

Про це заявила чинний міністр закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Наталя Герман під час виступу на засіданні Міністерської ради ОБСЄ в Белграді, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Ми підтверджуємо свою позицію щодо необхідності повного виведення російських військ і озброєння з території Республіки Молдова (Придністровський регіон – ред.) у відповідності з досягнутими вже міжнародними домовленостями», - заявила Герман.

Глава зовнішньополітичного відомства наголосила при цьому, що Молдова продовжує наполягати на заміні військового контингенту миротворчих сил на Дністрі цивільною місією міжнародних спостерігачів.

Герман також зазначила, що Молдова підтримує діяльність Нормандського формату і Тристоронньої контактної групи по Україні, і виступає за беззастережне дотримання принципів суверенітету і територіальної цілісності України в рамках загальновизнаних міжнародним співтовариством кордонів, включаючи суверенну територію України – Крим.

Нагадаємо, на території невизнаної Придністровської Молдавської республіки розквартировані частини 14-ї російської армії і склади з озброєннями, де зберігаються понад двадцять тисяч тонн боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-