Німеччина оголосила про плани військової операції в Сирії

Німеччина оголосила про плани військової операції в Сирії

Укрінформ
Правляча коаліція в Німеччині погодилася в четвер підтримати заклик Франції по участі у боротьбі з ІДІЛї, вирішивши сприяти в плані розвідки і логістики.

Про це, як повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН, після засідання фракцій ХДС/ХСС і СДПН, яке відбулося ввечері у Берліні, розповіли журналістам його учасники.

"Ухвалили важке, але важливе і потрібне рішення. Ми можемо допомогти в плані захисту, розвідки і логістики", - сказала міністр оборони Урсула фон дер Ляєн.

За її словами, ФРН відправить до регіону Середземного моря літаки-розвідники Tornado і фрегат на захист французького авіаносця "Шарль де Голль". Крім того, будуть задіяні літаки-заправники для дозаправки в повітрі французьких літаків.

Міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмайєр у свою чергу зазначив, що попри відсутність мандату ООН, участь німецьких військових в операції має під собою достатньо підстав з точки зору міжнародного права. Зокрема, він вказав на останню резолюцію Ради Безпеки ООН, ухвалену після терактів у Парижі, в якій міститься заклик до всіх держав вжити "всіх необхідних заходів" у боротьбі з ІД в Іраку та Сирії.

Він повторив, що тероризм остаточно неможливо перемогти одними лише військовими методами, потрібен політичний процес. "Проте, нам не обійтися без військової конфронтації з ІДІЛ, аль-Нусра та іншими терористичними угрупованнями у Сирії", - визнав Штайнмайєр.

Усі операції бундесверу мають бути схвалені бундестагом. Втім, решта депутатів, які не належать до партій правлячої коаліції, хоча й висловила загальні зауваження, принципово проти не висловилася.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-