Кемерон хоче розширити авіаудари проти ІДІЛ

Кемерон хоче розширити авіаудари проти ІДІЛ

Укрінформ
Британський прем’єр агітує за залучення авіації країни до ударів по Сирії перед голосуванням парламенту щодо скасування заборони військових дій у Сирії, прийнятої у 2013 році, що відбудеться найближчими тижнями.

Про це йдеться в тексті звернення до депутатів Палати громад парламенту Великої Британії, який наводить британський часопис The Telegraph

"Ось чому я вірю, що зараз ми маємо прийняти рішення щодо розширення (географії – ред.) британських авіа ударів проти ІДІЛ на Сирію, як невід'ємної частини нашої комплексної стратегії деградування ІДІЛ і зменшення загрози, яку вона становить для нас", - переконує Кемерон.

Прем'єр-міністр закликав депутатів підтримати військові дії в Сирії, які він пропонує у "всеосяжній стратегії" уряду для подолання ІДІЛ.

Зазначається, що у новій урядовій стратегії Кемерона щодо Сирії пропонується план із семи пунктів. Серед них: підвищити «домашню» антитерористичну безпеку; долучатися до процесів політичного урегулювання, залишаючись у помірній опозиції; надавати допомогу у формуванні нового сирійського уряду; послабити і перемогти ІДІЛ силами військової коаліції; продовжувати надавати гуманітарну підтримку і запобігти подальшому напливу біженців у Європу; розробити план післявоєнного відновлення Сирії; співпрацювати із союзниками на Близькому Сході у питаннях зменшення впливу ІДІЛ та інших радикальних угруповань в регіоні.

Як повідомлялося раніше, парламентський комітет із закордонних справ Великої Британії нещодавно опублікував свою доповідь, в якій вказав на ряд досліджень, що мають бути проведені, перш ніж буде прийматися рішення про повітряні удари по Сирії.

Комітет заявив, що військове втручання без "послідовної міжнародної стратегії" неприпустиме.

Нагадаємо, у 2013 році британські парламентарі висловилися проти участі країни у повітряній кампанії проти урядових на території Сирії, водночас відтоді вони авторизували участь військово-повітряних сил Королівства для боротьби з ІДІЛ на території Іраку.

Уряд Кемерона вказує на нелогічність такого розподілу за нинішніх обставин, коли бойовики ІДІЛ не визнають кордонів між Сирією і Іраком.

Водночас зазначимо, що наразі більшість населення Великої Британії (58%) підтримує план Кемерона, щоб почати бомбардування бойовиків ІДІЛ у Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-