Пожежа у Бухаресті: вже 60 загиблих

Пожежа у Бухаресті: вже 60 загиблих

Укрінформ
В одній з клінік Австрії у неділю помер 10-річний Александру Ходжя, який постраждав під час пожежі у нічному клубі Бухареста.

За минулий після нічної трагедії час кількість жертв пожежі сягнула 60 осіб (під час самої пожежі, 31 жовтня, загинули 27 осіб), повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Нагадаємо, у ніч з п'ятниці на суботу, 31 жовтня, в нічному клубі Бухареста під час концерту спалахнула пожежа, в результаті якої 60 осіб загинули, а близько 40 залишаються у лікарнях румунської столиці. Стан десяти з них оцінюється як критичний і дуже тяжкий.

На прохання румунської влади, 35 потерпілих вивезли на лікування й обстеження в клініки Австрії, Франції, Великої Британії, Бельгії та Ізраїлю (дев'ять потерпілих вже померли у зарубіжних клініках - Ред). Для транспортування потерпілих було використано й спецрейс збройних сил НАТО.

Уряд Румунії взяв на себе всі витрати, пов'язані із транспортуванням поранених, а також перевезенням тіл загиблих.

За фактом пожежі у нічному клубі генеральна прокуратура Румунії порушила кримінальну справу. Було заарештовано господарів клубу, одного з керівників Бухарестської мерії (за підробку документів при видачі клубу ліцензії на діяльність), а також двох працівників Інспектората з надзвичайних ситуацій. Керівники фірми, що надали піротехнічні матеріали для концерту, перебувають під домашнім арештом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-