Прем'єр Португалії пішов у відставку через 11 днів після призначення

Прем'єр Португалії пішов у відставку через 11 днів після призначення

Укрінформ
Парламент Португалії з подачі опозиційних партій Португалії відправив уряд країни на чолі з прем'єр-міністром Педро Пассосом Коельо у відставку через 11 днів після його формування.

Про це у вівторок повідомив The Telegraph.

«Уряд меншості Коельо став найбільш недовготривалим режимом в післявоєнній історії країни. Його правлячої партії було запропоновано продовжити роботу (в уряді – ред.) після виборів 5 жовтня, у яких консервативна коаліція здобула перемогу, але втратила парламентську більшість», - написало видання.

Відзначається, що найближче майбутнє країни залежить від рішення президента Португалії Анибала Сілви, який обіцяв припинити діяльність антиєвропейських сил близько місяця тому. Якщо ж президент піде на поступки і допустить формування коаліції з лівими силами, то новий уряд може бути введений в дію до кінця тижня.

Таким чином, за словами журналістів видання, Португалія може стати другою після Греції економікою півдня єврозони, очолюваної радикальними лівими.

Ініціатором голосування по вотуму недовіри уряду виступив лідер соціалістичної опозиції Антоніо Кошта. За вотум недовіри проголосували опозиційні Соціалістична партія, Лівий блок і комуністи. "За" недовіру проголосували 123 депутати, "проти" - 107.

Нагадаємо: 4 жовтня в Португалії відбулися парламентські вибори. За підсумками голосування перемогу здобула коаліція "Португалія, вперед", куди входить Соціал-демократична партія Коельо і Народна партія, однак коаліція не змогла отримати абсолютну більшість, щоб сформувати уряд.

Фото: http://lainfo.es

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-