Розвідка США припускає підрив Airbus А321 екстремістами ІДІЛ - ЗМІ

Розвідка США припускає підрив Airbus А321 екстремістами ІДІЛ - ЗМІ

Укрінформ
За останньою інформацією американської розвідки, катастрофа пасажирського аівалайнера Airbus А321 у Єгипті, скоріше за все, була спричинена вибуховим пристроєм на борту літака.

Про це повідомляє в середу американський центральний телеканал CNN із посиланням на неназвані офіційні джерела в розвідувальних структурах країни.

"Існує певне припущення, що це був вибуховий пристрій, схований в багажі чи десь на борту літака",- цитує телеканал на умовах анонімності американського чиновника.

При цьому підкреслюється, що розвідувальне товариство США поки не дійшло до жодних офіційних висновків.

За словами джерела, така оцінка грунтується на розвідувальних доповідях, які були зібрані ще до катастрофи. Натомість, підкреслюється далі, Сполучені Штати не мали чіткої та перевіреної інформації з надійних джерел щодо загрози аварії.

Тим не менше, за словами чиновника, "мала місце додаткова активність на Синаї, яка привернула нашу увагу".

Інший американський чиновник заявив, що розвідувальна інформація щодо ІДІЛ частково грунтується на моніторингу внутрішніх повідомлень терористичного угруповання.

"Ця інформація надійшла окремо від публічних заяв про відповідальність ІДІЛ, озвучених одразу після аварії", - зазначається у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-