Нуланд розказала про втрати Росії в Сирії

Нуланд розказала про втрати Росії в Сирії

Укрінформ
Від своїх повітряних операцій в Сирії Російська Федерація втрачає по кілька мільйонів на день, не кажучи вже про загиблих військових та міжнародну репутацію.

Про це зазначила в середу під час слухань у Палаті представників США помічник державного секретаря посол Вікторія Нуланд, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Суто з економічної точки зору, ціна повітряної кампанії РФ оцінюється в $2-4 млн на день. Це в той час, коли пересічні росіяни відчувають утиски рецесії, викликаної економічною безгосподарністю, зниженням цін на нафту та санкціями, введеними через останню військову авантюру Кремля – в Україні", - зауважила Нуланд у своїй промові.

За її словами, зростають і втрати серед російських військових, "хоча Кремль знову докладає понаднормових зусиль, щоб приховати їх та змусити замовкнути родичів загиблих".

Нуланд наголосила, що Росія продовжує наносити масові удари невибірковими боєприпасами не по цілях ІДІЛ, а по мирних кварталах та осередках опозиції – таких, як ринок у Дамаску, околиці Алеппо або об'єкти Вільної сирійської армії.

Крім того, "Росія сплачує високу ціну для своєї репутації в боротьбі проти терору", - зауважила представник Держдепартаменту США.

"Саме тому зараз ми обмежили військову співпрацю з РФ до базових заходів з уникнення конфліктів у повітрі, щоб захистити наші власні екіпажі", - пояснила посол.

Вона підкреслила, що Сполучені Штати і міжнародні союзники очікують підтвердження того, що російська сторона задекларувала під час міжнародних зустрічей по Сирії, а саме намірів боротися з ІДІЛ замість того, щоб захищати диктатора Асада.

Водночас, за словами Нуланд, США мають намір збільшити підтримку помірної сирійської опозиції, а також посилити захист країн регіону, у тому числі, Туреччини й держав Європейського регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-